Rusza Warsaw Gastro Show!

gastro_show_960x576px

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do udziału w Warsaw Gastro Show!

Data: 27-29 października 2016 (czwartek, piątek, sobota)
Miejsce: Ptak Warsaw Expo – Nadarzyn, powierzchnia 24 400 m2
Nazwa: Warsaw Gastro Show – formuła targowa, biznesowa i szkoleniowa

Do udziału jako wystawców zapraszane są firmy działające w branży HoReCa – międzynarodowych producentów i dystrybutorów żywności, napojów, urządzeń i wyposażenia dla gastronomii. Przewidywana liczba wystawców: 350.

Wśród odwiedzających znajdziemy reprezentantów firm działających w branży gastronomicznej, hotelarskiej, cateringowej, osoby chcące założyć działalność w zakresie HoReCa, osoby zainteresowane nowościami na rynku branżowym, przedstawiciele firm, dla których świadczone są usługi w obszarze cateringu, a także osoby chcące podszkolić swoje umiejętności na oferowanych warsztatach i szkoleniach.

Mnogość towarzyszących wydarzeń specjalnych jak chociażby pokazy live cooking, widowiskowe pokazy barmańskie, szkolenia baristyczne, akademie kawy, degustacje potraw regionalnych, festiwal food – trucków przyciąga zwiedzających nie tylko z branży gastronomicznej, ale również pasjonatów kulinariów. Przewidywana liczba zwiedzających: 50 tys. osób.

 W ramach międzynarodowego wydarzenia Warsaw Gastro Show odbędą się Targi:

– Napojów i Żywności Wysokiej Jakości

– Urządzeń Gastronomicznych

– Wyposażenia Hoteli i Restauracji

Pierwsze dwa dni targów są skierowane do profesjonalnych odbiorców, natomiast trzeciego dnia zapraszamy wszystkich, którzy lubią gotować, szukają inspiracji kulinarnych, chcą spotkać gwiazdy gastronomii oraz są zainteresowani zdrowym odżywianiem.

Stworzono specjalną strefę ucznia, w której podczas trwania targów, uczniowie szkół gastronomicznych będą mogli odbyć niezwykłe lekcje, które poprowadzą specjaliści z zakresu:

– urządzeń gastronomicznych,

– technologii gastronomicznych,

– systemów informatycznych,

– systemów higieny,

– surowców wykorzystywanych w profesjonalnej kuchni,

– napojów serwowanych w restauracjach.

W czasie trwania Targów Warsaw Gastro Show odbędzie się  Konkurs Kulinarny – Mistrzostwa Polski  Szkół Gastronomicznych pod patronatem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.

Czeka nas też niezwykły konkurs kuchni włoskiej I Ogólnopolski Konkurs Kuchni Włoskiej ”Menu Italia 2016”. Celem przedsięwzięcia jest wyłonienie wybitnych talentów kulinarnych wśród kucharzy restauracji i hoteli, specjalizujących się w kuchni włoskiej.

Zapraszamy też, do Akademii Kelnerskiej Grzegorza Górnika na MISTRZOSTWA POLSKI HYDROSOMMELIERÓW.  W tej strefie można też będzie  odbyć  szkolenia  z procesu obsługi kelnerskiej, zastawy stołowej, bielizny stołowej, a także sposobów serwowania dań w restauracjach. Wyjątkowo ciekawym wydarzeniem będą też  IX MISTRZOSTWA POLSKI KELNERÓW .

Podczas  targów będzie można wysłuchać bardzo ciekawych wykładów dotyczących żywienia w stołówkach szkolnych i przedszkolnych, żywienia w szpitalach, oraz wykładów dotyczących zapobiegania chorobom powstających na tle wadliwego żywienia.

By promować zdrową kuchnię podczas Warsaw Gastro Show organizowany jest sektor książek kulinarnych oraz poradników z zakresu prawidłowego odżywiania.

Zaproszono gwiazdy z branży gastronomicznej, znanych szefów kuchni, które będzie można spotkać podczas trzeciego dnia targów. 

Nie można pominąć także kwestii samego ośrodka, w którym będą odbywać się targi. Warsaw Expo to największy w Polsce i Europie Środkowej ośrodek targowo – kongresowy. Powstał z myślą o organizacji targów, wystaw, kongresów, konferencji oraz eventów komercyjnych. To co nas wyróżnia: łączna powierzchnia sześciu hal, którymi dysponujemy, to 143 tys. m2, 12 tys. miejsc parkingowych, dogodna lokalizacja – 10 minut od Lotniska Okęcie, 15 minut z centrum Warszawy.

Więcej informacji na stronie warsawgastroshow.pl